Stemronde ‘Hotel Website of the Year’ van start

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen weekend is de publieksronde voor de verkiezing ‘Hotel Website of the Year’ van start gegaan. De stemronde loopt tot 26 februari. Er kan gestemd worden op de mooiste en meest gebruiksvriendelijke hotelwebsite. Alle mensen die stemmen maken daarnaast kans op een overnachting in het winnende hotel, zo meldt Hospitality Management.

Na de publieksronde wordt een top vijf vastgesteld. Die vijf hotels gaan door naar de finale, waarin zij worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit professionals uit de hotelsector. Zij kiezen een winnaar op basis van verschillende criteria.

Gelikte campagnes

Erik Baumann, directeur van hoteliers.com en organisator van de verkiezing, vindt het mooi om te zien dat hotels zich zo inzetten om de titel te bemachtigen. Hij geeft aan dat hij gelikte campagnes op sociale media voorbij ziet komen van hotels om zo te proberen een plek in de finale te bemachtigen. "Dat is natuurlijk ook een onderdeel van de wedstrijd, hoe weet je je doelgroep te mobiliseren?", stelt Baumann.

Er doen 50 hotels mee uit Nederland, Bonaire en Curaçao. Er wordt al volop gestemd. De finale wordt samengevoegd met de Independent Hotel Show, de hotelvakbeurs die wordt georganiseerd in de RAI in Amsterdam op 14 en 15 maart. De winnaar van de wedstrijd wordt op de eerste dag van de vakbeurs bekendgemaakt.

Breng je stem uit

Het doel van de verkiezing is het vergroten van bewustwording voor het direct boeken van een hotel onder het Nederlandse publiek. Daarnaast kan de gehele branche de winnaar als best practice gebruiken. Als je graag jouw stem wilt uitbrengen, dan kan dat tot en met 26 februari op de website www.hotelwebsiteoftheyear.com/vote/.

Door: Nationale Horecagids