Hotel Moxy Amsterdam Schiphol introduceert vierdaagse werkweek voor personeel

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Per 1 januari van dit jaar werken de fulltime medewerkers van Hotel Moxy Amsterdam Schiphol Airport vier dagen per week. Daarbij is het doel om een betere balans te creëren tussen werk en privé en een betere dekking van de piekmomenten. De test van de kortere werkweek duurt een jaar. Dit meldt Hospitality Management.

Dit jaar krijgen alle medewerkers van het hotel bij het vliegveld de optie voor een vierdaagse werkweek. Als zij daarvoor kiezen bestaat hun werkweek uit vier dagen van 9,5 uur. Er wordt gekeken naar de werknemerstevredenheid tijdens het onderzoek. Als deze positief is, wordt de aanpassing doorgevoerd naar andere hotels die onder het beheer van International Hotel Capital Partners vallen.

Doordeweeks dagje vrij

Moxy Amsterdam Schiphol wil met de nieuwe werkweek de behoeftes van de werknemers tegemoetkomen. De HR-manager van het hotel, Sanne Zuidhoek-Lindeman, stelt dat veel mensen zoeken naar een betere balans tussen hun werk- en privéleven. De werkweek in de horeca CAO stelt 38 uur per week voor een fulltime functie. Die wordt verdeeld over vier dagen in plaats van vijf. “We verlengen onze shifts, zodat we enerzijds samen de piekmomenten beter bemensen en anderzijds een vrije dag meer hebben”, zegt Zuidhoek-Lindeman. De resultaten gaat het hotel meten via een medewerkerstevredenheidsonderzoek en engagementscore. Ze geeft aan dat de eerste reacties al positief zijn.

De parttime medewerkers en personeel met een 0-uren contract worden ook tijdens de piekmomenten ingezet als ondersteuning. Soms is dit in combinatie met een werkdag van 9,5 uur, indien nodig. Omdat deze groep al veel vrijheid en zeggenschap heeft (zij mogen immers zelf bepalen wanneer zij werken), is deze nieuwe aanpassing niet erg relevant voor hun.

Door: Nationale Horecagids