Hotel in Kedichem wordt voor één jaar opvanglocatie voor vluchtelingen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Kedichem staat Hotel aan de Linge. Als het aan het college van Burgemeester en Wethouders van Vijfheerenlanden ligt wordt deze zo snel mogelijk ingezet om vluchtelingen op te vangen. In de nieuwe opvanglocatie is plek voor maximaal 60 vluchtelingen, zo meldt het AD.

De vluchtelingen die van november 2022 tot en met 1 maart van dit jaar worden opgevangen in een noodopvang aan de Nieuwe Rijksweg in Lexmond zullen naar Hotel aan de Linge worden gebracht. De burgemeester van Vijfheerenlanden, Sjors Fröhlich, en wethouder Joop van Montfoort nodigen de inwoners van Kedichem uit voor een informatieavond. Donderdag 16 februari om 19.00 staat die op de agenda. Geïnteresseerden kunnen aanschuiven in het hotel aan de Lingedijk 2.

Korte termijn

De burgemeester en wethouder zien dat het om een korte termijn gaat. De knoop om de vluchtelingen elders onder te brengen is afgelopen vrijdag doorgehakt door het college. De ervaringen in Lexmond, waar de vluchtelingen nu een dak boven het hoofd hebben, zijn overwegend positief. Het duo schrijft in de brief dat ze wel rekening houden met de emoties die kunnen ontstaan bij het kiezen van de nieuwe opvanglocatie.

Indien mensen verhinderd zijn aanstaande donderdag en vragen hebben, kunnen een mail sturen naar crisisnoodopvang@vijfheerenlanden.nl.

Door: Nationale Horecagids