GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Katsheuvel krijgen nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De huidige exploitant van het GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon, Coen Schelfhorts, heeft de beide hotels verkocht. Het ondernemerspaar Jan en Janneke den Hartog gaan deze beheren. Het zijn bekende ondernemers in Katsheuvel. Zo zijn zij eigenaar van een Gall&Gall, Albert Heijn en een Etos. Per 1 maart is de overname definitief. Dit meldt Hospitality Management.

In 2019 werd het GuestHouse Hotel tweede bij de Dutch Hotel Awards. Het concept van het hotel is van begin tot eind vormgegeven door Coen en zijn team. Nu vindt hij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij geeft aan dat er een goed managementteam is neergezet voor beide hotels en zegt dat zij geschikt zijn om ‘zelfstandig verder te bouwen aan dit mooie hotel’. Schelfhorst gaat met zijn hospitality consultancy bedrijf andere organisaties ondersteunen in verschillende kwesties.

Van retail naar hotellerie

Ondertussen hebben Jan en Janneke veel ervaring opgedaan in de retailsector. Nu gaan zij voor een nieuwe uitdaging in de hotellerie. Daarbij blijft Schelfhorst het echtpaar tot juli ondersteunen als adviseur. Daarnaast wordt de dagelijkse leiding gedaan door het managementteam. Die valt onder de leiding van General Manager Christianne Glazenburg.

De twee ondernemers waren al langere tijd op zoek naar een mogelijkheid om hun portfolio uit te breiden. De afgelopen vijf jaar hebben zij een team opgesteld in hun winkels waardoor zij hun handen van de dagelijkse leiding af kunnen houden. Het is lastig om in deze tijden een nieuwe supermarkt te vinden om te exploiteren. Omdat alle bedrijven in hetzelfde gebouw zijn gevestigd, was de overname van de hotels voor de ondernemers een weloverwogen keuze.

Toekomst van de hotels

Het echtpaar geeft aan dat zij veel vertrouwen hebben in de toekomst van de beide hotels. Er is een team opgesteld dat hun gasten een ‘unieke gastvrijheid’ biedt en daarnaast ligt het hotel vlakbij de Efteling, wat ook deuren opent voor de kersverse hoteliers. “Coen heeft met zijn team iets moois neergezet en wij zijn er zeker van dat het team dit succes verder kan uitbouwen in de toekomst.” Het echtpaar zegt dat zij veel zin hebben in deze nieuwe uitdaging.

Door: Nationale Horecagids