European Hotel Capital voegt in korte tijd derde hotel toe aan portfolio

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Ze zijn pas sinds 2022 actief op de hotelmarkt en nu al voegt European Hotel Capital (EUHC) een derde hotel toe aan zijn portfolio. De keten neemt het Best Western Plus City Hotel in Gouda over. Het hotel telt 101 hotelkamers, een restaurant en zeven zalen voor vergaderingen en evenementen. EUHC is onder andere van plan om het hotel te gaan verduurzamen. Dit meldt Hospitality Management.

Voorheen was het hotel in handen van de ondernemers Titus Stoelinga en Marcel Rutten. Die hebben het hotel tien jaar geleden geopend. Al die tijd hebben zij het goed onderhouden en als gevolg goede resultaten behaald. Door de combinatie van zowel zakelijke gasten als leisure gasten die het hotel trekt is het een uitbreiding die goed past binnen de strategie van EUHC.

Nieuwe fase

De Managing Director van EUHC, Joost Mees, zegt dat het hotel een nieuwe fase ingaat met de overname. Hij stelt dat zij eerst gaan inventariseren hoe zij het hotel de beste bestemming kunnen geven. Daarnaast willen ze het hotel flink gaan verduurzamen. Waar Mees erg naar uitkijkt is de samenwerking met het huidige personeel van het hotel. Die hebben volgens hem de afgelopen jaren ‘solide werk verzet’.

Hotels van EUHC

Momenteel heeft EUHC twee hotels onder zijn hoede. Het gaat om het in november geopende ‘Motto by Hilton’-hotel in het centrum van Rotterdam. Hier vind je onder andere het bekende visrestaurant Pesca. Naast het Motto by Hilton-hotel heeft EUHC ook Hotel Uptown onder zijn hoede. Dit hotel is gevestigd in een oud pakhuis in Amsterdam Noord. Daar is het gelegen in de buurt Overhoeks en het hotel telt grofweg 200 kamers.

Door: Nationale Horecagids