In Groningen kan je vanaf vandaag overnachten in iconische watertoren

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Bewoners van de stad kennen de iconische watertoren aan de Docter C. Hofstede de Grootkade goed. Vanaf vandaag is het niet alleen meer mogelijk om de toren van buiten te bekijken. Het hotel opent zijn deuren en buurtbewoners konden al even een kijkje nemen. Dit meldt OOGTV.

Het bleek een beste uitdaging om de toren om te bouwen tot een hotel, zo vindt de opdrachtgever. Die geeft aan dat het een hectisch proces is geweest en dat het hotel nog niet klaar is. “Het was echt een uitdaging want je loopt tegen dingen aan die je niet hebt als je bijvoorbeeld aan een nieuwbouwproject werkt.” Daarentegen is de verbouwing wel ver genoeg om de eerste gasten te ontvangen.

Skylounge

De watertoren gaat als meer dan alleen een hotel functioneren. Zo is er in de toren een skylounge te vinden. Hier kunnen gasten een kopje koffie drinken op hoogte. Op de begane grond is een expositieruimte. Daar kunnen lokale kunstenaars hun werk tentoon stellen. Momenteel hangen er kunstwerken van schilder en kunstenaar Joost Doornik. In de ruimte is ook plek gemaakt voor de tentoonstelling van de blauwdrukken en tekeningen van de watertoren.

Kamers in het hotel zijn vanaf vandaag te boeken.

Door: Nationale Horecagids