Hotel Ryder op Fort Isabella in Den Bosch opent haar deuren eind 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
De komende maanden ondergaat het hoofdgebouw van Fort Isabella, het gerenoveerde kazerneterrein aan de rand van Den Bosch een transformatie. De bestemming voor het gebouw wordt een boutique hotel, genaamd ‘Ryder’. Ryder krijgt 30 kamers en de verwachting is dat het haar deuren kan openen aan het einde van het jaar. Dit meldt Hospitality Management.

Rondom het hotel kunnen gasten van allebei de werelden genieten. Aan de ene kant heb je de rust van de natuur om het hotel heen, maar ook het bruisende ’s Hertogenbosch is vlak om de hoek. Het Fort Isabella staat bij Vught, aan de rand van Den Bosch. Daar zijn veel natuur- en wandelgebieden te vinden, zoals het Bossche broek en de Vughtse Hei.

Marloes van der Wiel

De eigenaar van het nieuwe hotel is Marloes van der Wiel. Zij heeft al veel ervaring als general manager van hotels en kan niet wachten om haar eigen hotel te openen. Ze zegt dat ze via via in contact is gekomen met Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep. Tijdens hun gesprekken werd volgens Van der Wiel snel duidelijk dat zij iets voor elkaar konden betekenen. Zo delen zij dezelfde visie over de functie van het hotel en de ligging ervan. “Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt”, zegt ze.

Daarnaast is Saatrube enthousiast over het bestemmingsplan: “Fort Isabella brengt wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest.” Hij geeft aan dat zij staan te popelen om de deuren te openen.

Huiskamerlobby

In hotel Ryder wil Van der Wiel een andere sfeer creëren dan een ‘normaal’ hotel. Zo vindt ze dat lobby’s en standaard hotelkamers een horde vormen voor gasten. Daarom zegt ze dat de lobby een huiskamergevoel moet geven bij de gasten. Ze wil dat gasten zich voelen alsof ze thuiskomen. Ze voegt daar aan toe dat niet alleen gasten welkom zijn in het hotel, maar ook de ‘locals’. Daarnaast komt er een vergaderruimte die gezelschappen kunnen reserveren.

Fort Isabella is een Rijksmonument. Tijdens de verbouwing wordt het volledig duurzaam gerenoveerd. Het gebouw gaat volledig van het gas af en krijgt een warmtepomp en 1800 zonnepanelen op het terrein. Zo blijft het hotel voldoen aan de klassieke uitstraling met een eigentijds comfort en duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids