Bouw hotel in Vlissingen stilgelegd door puin in de bodem

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Tijdens de bouw van het nieuwe hotel Britannia in Vlissingen zijn de werkzaamheden gestaakt. Er is puin gevonden in de bodem toen de constructiewerkers bezig waren met de heiwerkzaamheden. De verwachting is dat de bouw een vertraging oploopt van twee tot drie weken. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De opdrachtgever van de bouw, AVV Beheer, zegt dat ze nu bezig zijn met de fundering van het hotel. “Daarvoor moeten we palen boren en toen zijn we onverwacht op puin gestuit.” Een mogelijke verklaring voor het puin is dat dit funderingsresten van het eerste hotel dat op deze plek stond zijn. Het puin zit vrij diep in de grond, op ongeveer tien meter diepte.

Monique van Velzen van AVV Beheer geeft aan dat het lastig is om door dit puin heen te boren. De reden is dat de boren hierdoor een stuk minder snel draaien. Daarnaast gaan de boorkoppen dan ook sneller kapot.

Beste opties inventariseren

Er zijn op dit moment 130 van de 400 heipalen geslagen. Samen met experts bekijkt AVV welke opties mogelijk zijn voor de voortgang van de bouw. De aannemer van het bouwproject, Bouwgroep Peters, heeft de onderaannemer weggestuurd: die heeft op ook andere projecten lopen.

Door: Nationale Horecagids