Gouden award Beste Congreslocatie gaat naar Koninklijke Jaarbeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Tijdens de nationale gouden award voor Beste Congreslocatie van het jaar 2022 is de Koninklijke Jaarbeurs er met de winst vandoor gegaan. Elk jaar wordt de wedstrijd georganiseerd door vaktijdschrijft MEETINGS, een tijdschrift voor zakelijke evenementlocaties. De CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, Jeroen van Hooff, geeft aan dat het een enorme eer is voor de Jaarbeurs om de prijs te ontvangen. Hij voegt daar aan toe dat hij erg trots is dat zij het mogelijk kunnen maken om ‘zulke bijzondere ontmoetingen en uitzonderlijke evenementen’ op te zetten. Dit meldt de Koninklijke Jaarbeurs.

De Koninklijke Jaarbeurs bestaat al meer dan 100 jaar. Van Hooff stelt dat zij hun klanten een aanbod op maat willen geven. Dat doen zij met de vele congreslocaties die gebruikt worden voor verschillende doeleindes en stijlen. Van Hooff geeft aan dat zij vaak feedback van hun klanten ontvangen waarin zij aangeven dat de Jaarbeurs goed met ze meedenkt en goed adviseert om een zo goed mogelijk congres te realiseren.  

De Jaarbeurs wint de publieksprijs door de locatie en de veelzijdigheid van hun aanbod. De jury prees daarnaast het ondersteunende team van de Koninklijke Jaarbeurs. De dagvoorzitter, Erik Peekel, zegt: “Zeg je een eventlocatie, dan zeg je Jaarbeurs. Het is een iconische plek die bekend is en doet wat het moet doen."

Verduurzaming

Naast de locatie en het maatwerk zet de Jaarbeurs ook in op verduurzaming. De organisatie wil dit jaar 900 ton CO2 besparen in de horeca van de Jaarbeurs. Dat doen zij onder andere door een groot deel van het assortiment plantaardig te maken. Het eten dat overblijft wordt aangeboden op Too Good To Eat en verpakt voedsel gaat naar de Voedselbank.

MEETINGS AWARDS

Vanaf 2006 organiseert vakblad MEETINGS elk jaar de MEETINGS AWARDS, die worden uitgedeeld aan de beste MICE-locaties in Nederland. De awards bestaan uit vier publieksprijzen voor verschillende branches. Deze is onderverdeeld in de categorieën ‘Beste Vergaderlocatie’, ‘Beste Evenementenlocatie’, ‘Beste Trainingslocatie’ en ‘Beste Congreslocatie’.

Door: Nationale Horecagids