Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Sinds het begin van deze maand heeft het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen een nieuwe exploitant. De EHM Group beheert nu het kasteel en gaat flink investeren in het gebouw. Het doel is om de top van de gastronomie en gastvrijheid te behalen met het chateau. Dit meldt Entree Magazine.

Dit jaar is het 450-jarige bestaan van het kasteel in het Gelderse Brummen. Het kent een lange geschiedenis en functioneert sinds 1988 als hotel. In het kasteel op het 48 hectare grote landgoed zijn 41 kamers en suites te vinden, net zoals een exclusief restaurant, meerdere bars en lounges en terrassen en conferentiezalen. Daarnaast beschikt het over een wijnkelder. Voor ontspanning is er ook een golfbaan op het terrein van Kasteel Engelenburg.

Overtuigd van succesvolle toekomst

De oude exploitant van het kasteel, Anton de Lange, zegt erg blij te zijn met de overname van EHM. Het kasteel is volgens hem in goede handen. De visie van de EHM Group sluit aan bij die van De Lange. Hij heeft zich sinds de jaren tachtig ingezet voor het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van het landgoed. Daarom is het voor hem van belang dat de nieuwe uitbaters dezelfde mening hebben. “Ik heb lang met Bas Tolmeijer, de CEO van EHM, en zijn compagnons om de tafel gezeten en ik ben er zeker van dat zij mijn geesteskind een succesvolle toekomst brengen”, zegt hij tegen Entree.

De kasteelheer zal de EHM Group ondersteunen bij het beheer van het landgoed. Bas geeft aan dat zij samen een ‘speciale constructie’ hebben bedacht, waarbij de kasteelheer participeert in EHM. Daar kan hij zijn 40 jaar lange ervaring delen met het bedrijf over zowel de plannen voor Kasteel Engelenbert als de andere bedrijven van EHM.

EHM Group

In 2018 is de EHM Group, of European Hospitality Management Group opgericht door Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. EHM specialiseert zich in grootschalige hotelprojecten en de ontwikkeling en realisatie van horecaconcepten. Zo beheren zij onder andere het wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, Hotel Haarhuis in Arnhem en de Koepelgevangenis.

Door: Nationale Horecagids