Bouw nieuw hotel in Den Helder nog onzeker

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is nog niet zeker of het nieuwe hotel op de Willemsoordwerf in Den Helder er gaat komen. Een tweede onderzoek naar de behoefte aan een nieuw hotel in de stad leverde een negatief advies op. Het gaat om een second opinion naar de noodzaak van extra plaatsen voor overnachting. Dit meldt Consultancy.nl. 

Het tweede onderzoek volgde op verzoek van verschillende horecaondernemers uit Den Helder. Ze vroegen zich af of extra horecagelegenheden hun eigen herstel van de coronacrisis niet zouden belemmeren. Daarop voerde de gemeente het tweede onderzoek uit. 

Volgens Horwarth HTL, die het onderzoek uitvoerde, waren de eerdere conclusies te rooskleurig. Dit zou vooral komen door een telverschil. In het eerste onderzoek gaat men uit van 55 hotelkamers en 40 kamers voor zogenaamde ‘short stay’. De onderzoekers van Horwarth HTL menen dat dit onderscheid geen recht doet aan de werkelijkheid: in Den Helder bestaat volgens hen nauwelijks een verschil tussen deze twee overnachtingsvormen. Daarnaast is er geen rekening gehouden met bestaande plannen om op andere locaties in Den Helder nieuwe hotels te bouwen. Het gaat dan met name over het vliegveld van de gemeente, dat naar verwachting binnen enkele jaren over een gloednieuw hotel zal beschikken.

Op dit moment is nog niet besloten of de bouw doorgaat of niet. Door het nieuwe onderzoek is het animo lager geworden, dus mogelijk verschijnt het hotel toch niet. 

Door: Nationale Horecagids