Het Berghotel in Amersfoort gaat verder onder een eigen merknaam

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het Berghotel in Amersfoort wijzigt haar koers, meldt de directie. Het onder inwoners van Amersfoort bekende hotel is al sinds 1903 in bedrijf en gaat met de komst van de nieuwe directeur Ben Gerrits binnenkort de boel anders aanpakken. Dit meldt Horeca Magazine.

Thomas van Arkel heeft zijn directeurschap van het Berghotel op 1 oktober overgedragen aan zijn opvolger Gerrits. Van Arkel geeft aan dat hij samen met Gerrits het afgelopen jaar nauw heeft samengewerkt aan de herstart van het hotel na de coronacrisis. Nu gaat Gerrits het hotel naar het volgende niveau tillen, geeft Van Arkel aan.

Ben Gerrits

Gerrits is voor veel inwoners van Amersfoort en de hotellerie in de omgeving ervan geen onbekende. De nieuwe directeur is al jaren actief op managementposities binnen diverse hotels in het midden van Nederland.

Koerswisseling

Op de website werd geschreven dat er het afgelopen jaar had is gewerkt aan een vernieuwde koers van het hotel. Daarin wordt er primair gericht op drie labels, namelijk het Berghotel Boutique Hotel, het Berghotel Meeting Center en Brasserie 1903. Eerder dit jaar kon het hotel al mededelen dat de samenwerking met BWH Hotel Group is aangepast naar een soft-brand samenwerking. Hierdoor is de ruimte gecreeërd om een eigen merk uit te dragen. Het Berghotel is van mening dat dit goed past bij de huidige tijd, de authenticiteit en historie van het hotel én de Amersfoortse hotelmarkt.

Eigen merknaam

De afgelopen tien jaar was Het Berghotel onderdeel van verschillende hotelketens. Met deze koerswijziging is besloten onder een eigen merknaam door te gaan. Het hotel is de enige in Amersfoort dat niet tot een keten behoort en is daarmee uniek. Daarnaast heeft het hotel in haar nieuwe koers er ook voor gekozen om naast de kamers ook de brasserie en meeting rooms onder een eigen merk op de markt te zetten.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer