De Sint Jorisdoelen in Middelburg wordt getransformeerd tot viersterrenhotel

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In Middelburg wordt het pand De Sint Jorisdoelen getransformeerd tot Hotel St. Joris. Dit gebeurt door ontwikkelaar TEAM Concepts en hotelgroep Kloeg Collection. Dit meldt Entree Magazine.

Het pand staat al sinds 1582. In die periode was het huis van schuttersgilde Sint Joris en later werd het de locatie van het kantongerecht, arbeidsbureau en provinciebestuur. De grote blikvanger zit op het dak: de recent gerestaureerde en met bladgoud beklede Sint Joris te paard in strijd tegen de draak. In 1920 ging het pand verloren door een verwoestende brand en na de Tweede Wereldoorlog is het weer in oude stijl opgebouwd volgens het originele concept van 1582.

Luxe cityhotel

In 2019 zagen Paul Huges en Joeri Beekman van TEAM Concepts de kans de Sint Jorisdoelen te verwerven. Begin dit jaar is de transformatie naar een luxe cityhotel gestart. Kloeg Collection is als hotelexploitant gevraagd. Deze hotelgroep heeft recent nog Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen geopend en runt al enige hotels in Zeeland.

Viersterrenhotel

Het Hotel St. Joris wordt een viersterrenhotel. Er worden 54 hotelsuites, lofts en appartementen gemaakt. Ook komt er een receptie, lounge, bar en ontbijtruimte, maar géén restaurant. Deze keuze hebben de ontwikkelaars gemaakt, omdat er in de buurt al veel goede horeca zou zijn. Tot slot wordt er een stadstuin aangelegd van vijfhonderd vierkante meter voor de hotelgasten.

Opening

Het interieur wordt ontworpen door Studio Hank uit Amsterdam en Blom Interieurs uit Sneek. De verwachting is dat het hotel wordt geopend in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer