Nog nooit waren er zoveel hotelovernachtingen in Den Haag als in 2022

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Er waren nog nooit zoveel hotelovernachtingen in Den Haag als in 2022. In de maand juli waren er 283.000 overnachtingen geweest in de stad. Vergeleken met een jaar eerder is dat een groei van 47 procent. Dit meldt het Zoetermeersdagblad.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers bekend gemaakt. In de eerste zeven maanden van 2022 waren er 1,2 miljoen overnachtingen in hotels in Den Haag. Ook dat is een record. Eerder was het recordjaar 2018, waarbij de Haagse teller op 1 miljoen hotelovernachtingen stond. The Hague & Partners waarschuwt echter voor te veel optimisme.

100 miljoen euro opgeleverd

Met het aantal bezoekers dat voor een vakantie naar de stad kwam, leverde al 100 miljoen euro aan bestedingen op. Hiervan is 19 miljoen afkomstig uit het binnenlands verblijfstoerisme en 81 miljoen uit het buitenlands. Met die bestedingen kunnen winkeliers en de horeca weer wat goedmaken na de moeilijke coronacrisis van de afgelopen twee jaar, aldus Marco Esser dan de organisatie die Den Haag promoot bij potentiƫle bezoekers.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer