Hotel Het Witte Veen brandde af, maar wordt herbouwd door crowdfunding

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Hotel Het Witte Veen in Witteveen vloog twee maanden geleden in de brand. Een vonkje was op het rieten dak beland vanuit de openhaard. Inmiddels wordt er aan een nieuw hotel gewerkt. Dit meldt RTV Drenthe. 

Robin Boer, zoon van de eigenaren, geeft aan dat zijn ouders vijftien jaar geleden hun ziel en zaligheid in het hotel hadden gelegd. De brand heeft de eigenaren dubbel zo hard getroffen, omdat het privé onderkomen in hetzelfde gebouw zat. De plek bezoeken is dan ook erg pijnlijk voor het echtpaar.

Crowdfundingactie

Al snel na de brand wordt er een crowdfunding-actie opgezet. Momenteel staat de teller op tienduizend euro. Een deel van het geld gaat naar het tijdelijk onderkomen van het echtpaar in Elim. Het gaat volgens Boer om een relatief klein bedrag, want de spullen waren gedoneerd. De rest van het opgehaalde geld wordt gebruikt om het hotel opnieuw op te bouwen

Nieuw hotel

Het nieuwe hotel wordt niet zo groot als het afgebrande pand. Boer geeft aan dat zijn ouders niet alles vergoed krijgen. Daarnaast zijn de bouwkosten gestegen en moet alles tegenwoordig energiezuiniger.

Wat wel zeker is, is dat er een nieuw hotel mét restaurant komt. Ook komt het personeel terug. Zij worden tot nu toe doorbetaald en werken tot de heropening ergens anders. Boer geeft aan dat de ondernemers uit de buurt elkaar helpen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer