Hoteleigenares biedt onderdak voor ruim 200 Oekraïense vluchtelingen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Voor hoteleigenares Lucy Ulrich uit De Rijp voelt het aan alsof ze 210 kinderen heeft. Ze biedt op dit moment onderdak aan ruim 200 Oekraïense vluchtelingen. Dit meldt NHNieuws.

Toen Ulrich er drie maanden geleden mee begon, had ze vooral te maken met veel verdriet. Inmiddels voelt het aan als een ‘warm bad’. Dat de vluchtelingen aanvoelen als haar kinderen, komt niet omdat zij ‘kinderachtig’ zijn, maar omdat zij Ulrich regelmatig inschakelen als zij een probleem hebben. Net als een moeder, vindt Ulrich.

Oekraïners werkzaam

In het hotel werken ook Oekraïners. De hoteleigenares vindt het bizar zat ze goed opgeleide mensen in dienst heeft die het geweldig vinden om in de afwas te staan, omdat ze een inkomen en routine hebben. Samen met hun collega’s lachen ze. Ulrich vindt het geweldig.

Afscheid

Desalniettemin hoopt de hoteleigenares dat ze uiteindelijk afscheid moet nemen van de mensen die haar dierbaar zijn geworden in een korte tijd. Ulrich wenst dat zij terug kunnen naar hun eigen plek, want dat is het enige wat iedereen wil.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer