Politie zoekt getuigen van gewapende overval in Amsterdam bij Ballemyplein

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Bij een overval op een hotel in Amsterdam is vorige week een medewerker onder schot gehouden. Twee daders zijn zonder buit uiteindelijk er vandoor gegaan. De politie vraagt om getuigen. Dit meldt AT5.

De overval vond vorige week donderdag om omstreeks 04:20 plaats. Het gaat om een overval in het hotel aan het Bellamyplein. Een van de daders zou een vuurwapen bij zich gehad hebben en deze op een hotelmedewerker hebben gericht. De overvallers riepen dat zij de inhoud van de kluis wilden zien. Toen bleek dat niemand van de aanwezige medewerkers de klus kon openen, zijn de daders er vandoor gegaan. Zij vluchtten via de Tollenstraat.

Impact

De overval heeft veel impact gehad op de medewerkers, geeft de politie aan. Het leek namelijk er even op alsof de overvaller daadwerkelijk ging schieten.

Signalement

De politie zoekt naar zowel camerabeelden als getuigen. De eerste verdachte is een man tussen de 18 en 25 jaar oud van ongeveer 1,85 meter. Hij droeg op het moment van de overval een zwarte capuchon, gewatteerde donkere jas en had een rode boodschappentas bij zich. De tweede verdachte is ook een man tussen de 18 en 25 jaar. Hij iets ongeveer 1,75 meter groot. Hij droeg een donkere hoodie of vest, een zwart mondkapje en een donkere capuchon. Dit is de verdachte die een vuurwapen bij zich droeg.

Getuigen die meer weten over de overval, worden verzocht om contact op te nemen met de politie.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer