Aanmeldcentrum Ter Apel opnieuw overvol, hotels schieten te hulp

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Om het aanmeldcentrum Ter Apel te ontlasten, bieden verschillende hotels in Nederland aan om asielzoekers op te vangen. Dit melden het Noordhollands Dagblad, RTV Noord en BussumsNieuws.

Niet ver van het aanmeldcentrum vandaan is er plek gemaakt voor honderd vluchtelingen in Zuidbroek. Dit gebeurde in de loop van gisteravond toen bleek dat er opnieuw niet genoeg plek zou zijn voor de stroom asielzoekers die zich wilden aanmelden in Ter Apel. Honderd vluchtelingen werden naar de Eurohal bij hotel Van der Valk in Zuidbroek gebracht. Medewerkers van het Rode Kruis en de brandweer hadden voorheen de hal al klaargemaakt voor de opvang.

Hilversum

In Hilversum is er tijdelijke opvang aangeboden voor 54 asielzoekers in het Gooiland Hotel. Eerder werden er al 54 opvangplaatsen beschikbaar gemaakt in dat hotel. Deze zijn tot en met 29 juni bruikbaar.

Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft het onderdak geregeld in het centrum van de stad. Er wordt verwacht dat in augustus 2.000 opvangplekken voor de Oekraïense vluchtelingen worden gereedgemaakt. Verhoudingsgewijs is het vinden van zo’n groot aantal opvangplekken een grote opvang voor de relatief kleine Veiligheidsregio.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer