Kasteelhotel De Havixhorst wordt overgenomen door zoon en schoondochter

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Kasteelhotel De Havixhorst in De Schiphorst wordt overgenomen. De voormalige ondernemer Jos Wijland draagt het stokje over aan zijn zoon en zijn schoondochter. Dit meldt RTV Drenthe. 

De afgelopen veertig jaar was niet altijd even makkelijk voor Wijland. Met name de afgelopen jaren tijdens de coronacrisis waren pittig. Wijland geeft aan dat de continuïteit het lastigste was. Soms deed iets het tijdelijk heel goed, maar dat betekende niet dat dit volgehouden kon blijven worden. En dat terwijl De Havixhorst iedere dag aan de verwachtingen van de gasten moest voldoen.

Krapte op arbeidsmarkt

Hier ligt volgens Wijland ook de uitdaging voor zijn zoon en schoondochter. Met name de krapte op de arbeidsmarkt is een groot probleem. Het hotel is momenteel werkgever van 45 mensen. Dit is pittig, aldus Wijland. Het bedrijf moet immers de beste mensen om hen heen hebben en het team blijven koesteren.

Eigen weg

Wijland hoopt dat zijn zoon en schoondochter hun eigen weg kiest. Het is volgens de voormalige ondernemer van belang dat zij iets veranderen, want als het koppel alles zou gaan na-apen, dan is dit het begin van het einde. Wijland vindt dat zij hun eigen weg moeten bewandelen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer