De Nederlanders in het coronahotel op Tenerife mogen waarschijnlijk snel weg

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De Nederlandse toeristen die vanwege het coronavirus al ruim een week vastzitten in een hotel op Tenerife, mogen daar waarschijnlijk snel weg. Zij krijgen naar verwachting donderdag toestemming van de Spaanse autoriteiten om terug te vliegen. Als de toestemming komt, kunnen ze waarschijnlijk nog dezelfde dag terug naar Nederland, laat reisorganisatie TUI weten.

TUI stuurt een apart vliegtuig naar Tenerife. Dat vliegt de Nederlanders, samen met Belgische bezoekers, naar Belgiƫ. Daarna worden ze naar Nederland gebracht. TUI neemt de kosten daarvoor voor zijn rekening.

In het hotel H10 Costa Adeje Palace zitten ook enkele klanten van Corendon. Zij gaan misschien donderdag mee met de TUI-vlucht, en anders vrijdag met een eigen toestel van Corendon. Dat hangt af van wanneer de Spaanse autoriteiten alle formaliteiten hebben afgerond.

De Nederlandse ambassade in Madrid en de honorair consul in Tenerife helpen de reisorganisaties om de Nederlanders zo snel mogelijk weer naar huis te brengen en staan daarvoor in nauw contact met de Spaanse autoriteiten, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Nederlanders mochten het hotel niet verlaten omdat enkele andere gasten daar het coronavirus bleken te hebben.

Door: ANP