Fusie D-Reizen en VakantieXperts ophanden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - De 420 reisbureaus van D-Reizen en VakantieXperts gaan mogelijk verder onder één paraplu. De topmannen van de twee concerns bevestigen in De Telegraaf van woensdag dat er wordt gesproken over 'een vergaande krachtenbundeling in de reiswereld'.

Volgens ingewijden is de krachtenbundeling noodzakelijk om als 'tussenhandel' te overleven in het internettijdperk, schrijft de Telegraaf. Ongeveer driekwart van de vakantieboekingen vindt inmiddels online plaats, berekende ING afgelopen zomer.

De grote touroperators geven in de krant aan de flirt tussen D-Reizen en VakantieXperts 'spannend' te vinden. "Want zij krijgen dan de helft van alle Nederlandse reiswinkels in handen', aldus directeur van TUI/Arke Steven van der Heijden.

Arke is nog huiverig voor een samenwerking. "De ondergang van Oad en zijn Globe-reisbureaus heeft ons drie miljoen euro schade opgeleverd", zegt Van der Heijden. "Daarom willen we de financiële risico's voortaan afdekken. We zullen harde garanties eisen."

D-Reizen heeft afgelopen najaar 81 Globe-reisbureau overgenomen uit de failliete boedel van de Oad Groep. Hierdoor steeg het aantal winkels van D-Reizen naar 270. VakantieXperts heeft 150 vestigingen.