6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Door Johanne Levinsky
2 min
Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

Toen het meisje een halfuur vast zat, schoot een medewerker van McDonald’s te hulp. Een andere medewerker, 15 jaar oud, klom de glijbaan in om het kind gerust te stellen, maar de situatie escaleerde. Volgens de moeder van de 6-jarige had ze het erg benauwd, zweette ze zich kapot en zei ze dat haar hoofd raar voelde. Een mannelijke medewerker die er later bij in klom, kwam ook vast te zitten. “Mijn dochter bleef zeggen dat ze doodging en er snel uit moest.”

Na een uur bevrijd

Nadat het meisje bevrijd werd, is ze bij de wasbak van het toilet gezet en afgekoeld tot ze weer normaal ademde. De 15-jarige medewerkster had haar pols zwaar gekneusd of gescheurd. Het restaurant heeft haar excuses aangeboden. Een schadevergoeding hoeft moeder Patricia niet.