Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

Door Nationale Horecagids
3 min
De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

Ondanks dat de beslissing voelt als de juiste, is het alsnog een lastige geweest, schrijft Wolters in een bericht op Facebook. Hij is al meer dan 28 jaar de zaak aan het uitbaten. “Vanaf vrijdag 12 januari 1996. Ik herinner me het als de dag van gisteren.”

Cafetaria Top 100

In 2011 viel De Toren in de prijzen. Toen werd het de nummer 1 van de Cafetaria Top 100, van het toenmalige vakblad Snackkoerier. Maar ook nu komen vakbladen nog geregeld langs. Zo kwam hij recent nog in de media omdat hij zijn prijzen niet verhoogde, maar juist verlaagde. Ook zijn eigen maaltijdmerken en de plannen voor een drive-through leverden hem media-aandacht op.

Voor- en tegenspoed

Wolters laat weten dat het een turbulente paar jaar zijn geweest. De coronapandemie, een nieuwe bezorgkeuken en veel andere mooie en minder mooie momenten hebben ertoe geleid dat hij de stap maakt om zijn cafetaria te koop te zetten. Wouter wil zich meer gaan richten op zijn familie en gaat daarom zijn werkende leven ook anders invullen. Het liefst gaat hij aan de slag als ondernemerscoach of wil hij aan werken bij een leverancier, producent of formulehuis.

Geïnteresseerden kunnen naar de Horeca Makelaardij Totaal in Geleen, daar staat De Toren te koop. Die meldt dat De Toren ‘zonder enige twijfel tot één van de mooiste en grootste cafetaria’s in Limburg’ behoort.