Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Door Nationale Horecagids
3 min
Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

Hoewel het ondertussen anderhalve maand geleden is dat de brand woedde, heeft de familie Wang nog steeds de deuren van de dorpscafetaria gesloten. Door onenigheid met de verzekeraar is er een kans dat de familie de kosten zelf moeten ophoesten. Als gevolg van de brand zit de familie bovendien zonder inkomen.

Bekende snackbar

Om de ondernemers te helpen met het financieren van de heropbouw is een crowdfund gestart op steunactie.nl. De initiatiefnemers schrijven: “Snackbar Wang is al vele jaren een begrip voor mensen in Poortugaal. Bijna iedereen heeft hier wel eens, of met regelmaat, een patatje of een snack gehaald.”

Streefbedrag van 30.000 euro

Het streven is om in totaal 30.000 euro in te zamelen. Daarmee kunnen de volgende zaken worden hersteld: de schade herstellen van de brand, het aanschaffen van nieuw apparatuur en het tegemoetkomen in de gederfde inkomens sinds 22 april. Verder moet dit bedrag ook de kosten van de actie dekken. Er wordt 5 procent commissie gevraagd door steunactie.nl, net zoals een bedrag van 50 eurocent voor transactiekosten. “We willen dat dit niet ten koste gaat van het bedrag dat de familie hard nodig heeft. Daarom willen we het expliciet vermelden.”

Doneren kan via deze link.