McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Door Ilias van Bruggen
2 min
Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

Jolanda Perenboom, de franchisenemer van de McDonald’s Assen-Zuid, zegt dat ze trots is op het nieuwe team van de horecazaak. Ze kijkt er uit om te beginnen. Daarnaast geeft ze aan dat de McDonald’s altijd op zoek is naar personeel en dat mensen zich daarvoor kunnen melden als zij op zoek zijn naar een fulltimebaan, bijbaan of een opleidingstraject.

Duurzaamheid

De vestiging is duurzaam gebouwd. Zo is het volledig van het gas af en zijn er 18 zonnepanelen geïnstalleerd om het restaurant van energie te voorzien. Ook staat er een warmteterugwinsysteem om de lobby te verwarmen met keukenwarmte en wordt er gebruik gemaakt van low-oil friteuses.

145 zitplaatsen

Bij volle bezetting kunnen er 145 mensen zitten in de McDonald’s. Ook is er plaats voor 75 personen op het terras. Ook is de vestiging voorzien van een McCafé.