Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt concurrent ’t Hoekje over

Door Nationale Horecagids
2 min
Het is bijna alsof Ajax plotseling Feyenoord overneemt. Of dat de McDonald’s Big Macs gaat verkopen in de Burger King. De Utrechtse cafetaria Ten Beste neemt het pand over van de buurman en concurrent ’t Hoekje. Dat meldt RTV Utrecht.

Hiermee komt er een einde aan de discussie: waar gaan we na een avondje stappen naartoe, Ten Beste of ’t Hoekje? Binnenkort kunnen feestgangers alleen nog terecht bij de zaak van Arif Alkan, de eigenaar van Ten Beste.

Alkan heeft bij Ten Beste nooit te klagen gehad over klandizie. Het hele weekend is het van 3.00 tot 6.00 uur drukte in zijn cafetaria aan Predikherenstraat. Toch vindt hij wel dat de locatie van ’t Hoekje beter is. Volgens de ondernemer slingeren aangeschoten fietsers daar zo naar binnen.

Telefoontje

Een aantal maanden geleden kreeg Alkan een telefoontje van ’t Hoekje. Die werd gesloten en de eigenaar wou de boel verkopen. Daar zag Alkan wel heil in en belde gelijk met de aankoopmakelaar. De ondernemer vertelt dat het snel ging. Inmiddels zijn de ramen afgeplakt en wordt er druk verbouwd in het pand van ’t Hoekje. Het is de derde zaak die Alkan opent: eerder dit jaar ging de frituurhouder al een zaak aan de Koekoekstraat bestieren. Die richt zich meer op bezorging.