Sugo Pizza gaat inzetten op plantaardig

Door Nationale Horecagids
1 min
Pizzaketen Sugo Pizza neemt voortaan plantaardig als de norm voor hun gerechten. Binnenkort lanceert de onderneming een nieuwe menukaart, waar de vierkante pizza’s met dierlijke producten een aparte sectie krijgen. Om de plantaardige pizza’s aan te kleden gaat Sugo Pizza een samenwerking aan met Redefine Meat. Dat meldt Out of Home Shops.

Met de stap wil Sugo Pizza voorloper zijn in de hoogwaardige en kwalitatieve alternatieven voor dierlijke producten. De directeur van Sugo Pizza, Hugo Kruijssen, geeft aan dat zij ‘op een laagdrempelige manier een groot publiek kennis willen laten maken met plantaardige én lekkere producten’.

Het is niet zo dat Sugo Pizza helemaal geen dierlijke producten meer gebruikt. Kruijssen zegt wel dat ze plantaardig als de norm gaan nemen. Dat betekent onder andere dat de cappuccino voortaan wordt gemaakt met plantaardige melk. Als klanten toch graag koemelk willen, moeten zij daarvoor een toeslag betalen.