Amerikaanse pizzaketen Little Caesars wil naar Nederland komen

Door Nationale Horecagids
2 min
Op korte termijn wil de Amerikaanse pizzaketen Little Caesar uitgroeien naar Europa. Zo wil de keten vestigingen openen in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Maar in een persbericht noemt het bedrijf specifiek ook Nederland. Mogelijk zien zij potentie in de Nederlandse markt. Dat meldt Frituurwereld.

In het persbericht staat dat Little Caesar op zoek is naar franchisers die meerdere vestigingen willen openen in Brazilië, Frankrijk, Maleisië én Nederland. Het is echter niet bekend of er al geïnteresseerden zijn die zich hebben gemeld voor een franchiseonderneming in Nederland. Volgens Frituurwereld gaan ketens zoals Little Caesar pas in een nieuwe markt beginnen op het moment dat zij contractueel vast hebben gesteld dat er genoeg franchisers gaan werken.

Pizzaketens

Little Caesar is op Domino’s en Pizza Hut na de grootste pizzaketen ter wereld. De keten begon, net als genoemde concurrenten, aan het einde van de jaren ’50. Dat was een tijdperk dat Amerikaanse studentensteden overspoeld werd met pizzazaken.

Momenteel heeft Little Caesar 4250 vestigingen in 25 landen. Ruim twintig jaar gelende vestigde de keten zich al in Engeland. Dit jaar moeten daar opnieuw vestigingen worden geopend. Naast pizza’s verkoopt Little Caesar ook producten zoals chickenwings en eigen broodproducten.