Snackmaker Elite kampt met tekort aan nasi- en bamischijven

Door Ilias van Bruggen
5 min
Er is een grote vraag aan snacks bij de Achterhoekse saus- en snackmaker Elite. Zo groot dat zij moeite hebben om de vraag bij te benen. Het gaat daarbij vooral om de nasi- en bamischijven, een specialiteit van het bedrijf in Neede. Dat meldt Frituurwereld.

Om de afnemers op de hoogte te stellen van de vertraging, stuurt Elite een verklaring rond onder de klanten. Elite stelt dat de afnemers behoefte hebben aan duidelijkheid en heldere feiten. Het bedrijf merkt dat er wilde speculaties de ronde doen over de verkrijgbaarheid van de snacks.

Stoppen met productie

Zo zou een van de speculaties stellen dat Elite stopt met het produceren van de bami- en nasischijven. Volgens het bedrijf is dat niet het geval. De snacks worden gewoon nog geproduceerd en zijn niet gesaneerd. Daarnaast zou het bedrijf kampen met een personeelstekort, maar dat wordt ontkracht door Elite. Als laatste zou het gerucht rondgaan dat er problemen zijn met de verkrijgbaarheid van grondstoffen. Ook dat is volgens Elite niet het geval en zij stellen dat zij zelfs meer snacks produceren dan voorheen.

Overweldigende vraag

Vorig jaar was er dan ook sprake van een recordverkoop bij Elite. Ook in de eerste maanden van dit jaar gaat het beter dan in 2022. “Sinds vorig jaar produceren wij maximaal en vragen daarbij het uiterste van al onze bestaand en vele nieuwe collega’s binnen productie.”

Hoewel zij een hogere productie aankunnen, blijkt de hogere vraag toch teveel voor het bedrijf. In de brief schrijft Elite dat de beschikbare snacks naar rato verdeeld worden over de groothandels, op basis van de verkoopgeschiedenis. De snackmaker stelt dat zij dit op een zo eerlijk mogelijke manier willen doen.

Uitbreiding productiecapaciteit

Al voor langere tijd is Elite bezig met het uitbreiden van de productiecapaciteit. Aan het einde van het jaar staat de opening van de 2500 vierkante meter grootte nieuwbouw bij de snackfabriek in Neede gepland. Eerder verhuisde het bedrijf de sausproductie – afgezien van de satésaus en Joppiesaus – al naar een nieuwe locatie in Holten.

Door: Nationale Horecagids