Burger King terug naar de beurs

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

NEW YORK (Novum/AP) - De Amerikaanse fastfoodketen Burger King keert binnen drie maanden terug naar de beurs op Wall Street. Dat maakte de tweede fastfoodketen ter wereld woensdag bekend.

De eigenaar van Burger King, investeringsmaatschappij 3G Capital, verkoopt voor 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro) een belang van 29 procent in de hamburgerketen aan de Londense investeerder Justice Holdings. Dat bedrijf verandert zijn naam vervolgens in Burger King Worldwide Inc. en maakt een beursgang in New York.

Burger King stond tussen 2006 en 2010 al aan Wall Street genoteerd, tot het werd overgenomen door 3G Capital. De aankondiging van een hernieuwde beursgang komt nauwelijks een dag nadat Burger King een grootscheepse reclamecampagne aankondigde.

Ook maakte het bedrijf bekend meer gezonde producten als salades en fruitsmoothies te gaan verkopen. Vorig jaar kwam Burger King tot de conclusie dat het zijn aloude strategie, gericht op de verkoop van vet fastfood aan vooral jonge mannen, overboord moest gooien omdat het bedrijf steeds meer terrein verloor aan McDonald's. Deze concurrent is de laatste jaren steeds meer op de gezonde toer gegaan.