Bewoners Almeerse wijk starten petitie tegen de komst van McDonald’s

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Bewoners zijn niet blij met de komst van een McDonald’s vestiging in de Almeerse wijk Oosterwold. Volgens hen zou het fastfoodrestaurant zorgen voor overlast, hangjongeren aantrekken, tot verkeersdrukte leiden en niet passen binnen het karakter van de wijk, meldt de Stentor.

Bewoners van de wijk Oosterwold hebben de petitie opgezet. Nabijgelegen wijken ’t Groene Wold en Groene Eem hebben zich hierbij aangesloten. Inmiddels zijn er al meer dan duizend handtekeningen gezet. Volgens Femke Mostert, een van de initiatiefnemers, wonen veel mensen hier voor hun rust, het groen en de stadslandbouw. Ze stelt dat een McDonald’s daar ‘absoluut niet bij past’.

De petitie verzoekt de gemeente om de vergunning in te trekken. In de plaats van een fastfoodrestaurant zien de bewoners wel graag een foodcourt, een verzamelplaats van verschillende restaurants  met gedeelde zitruimte. Dit zou ook in het bestemmingsplan staan. Mostert zegt dat er genoeg ondernemers zijn die een zaakje zouden openen in een foodcourt. Ze geeft aan dat ze gaat verhuizen als de McDonald’s in de wijk komt.

Door: Nationale Horecagids