Groeiformule Greenrebel heeft ambities: ‘100 filialen binnen vijf jaar’

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg zijn de ondernemers achter Greenrebel, wat zij een jaar geleden in het leven riepen. De zaak moet een groene revolutie ontketenen en mensen bewuste keuzes laten maken. Het comfort food-restaurant heeft daarin grootse ambities. Binnen vijf jaar willen zij honderd filialen open hebben, meldt Entree Magazine.

Het ondernemersduo opende vorig jaar de eerste locatie in Den Haag aan de Stationsweg. Het pand is aangekleed met groene kleuren en tweedehands meubilair. Het biedt ruimte voor 45 gasten binnen en 35 buiten. Naast eten op locatie kunnen klanten ook eten afhalen of thuis laten bezorgen.

Deze locatie loopt nu goed en daarom vinden de ondernemers het tijd om Greenrebel uit te breiden. Jansen vertelt tegen Entree dat het zijn droom is om binnen vijf jaar honderd filialen te openen. Jansen en Van Tilburg zijn nu op zoek naar een zakenpartner waarmee zij groter kunnen worden en willen dit vooral doen door middel van franchisers.

Positieve impact op wereld

Het doel van Greenrebel is om de visie van Jansen naar buiten te brengen: het maken van een positieve impact op de wereld. Daarover zegt hij dat je in Greenrebel gezonde en plantaardige fastfood kunt eten. “Fastfood staat voor veel mensen dichtbij, waardoor het makkelijker is om voor een plantaardige optie te gaan.” Hij voegt toe dat hij mensen niet wil overhalen over veganistisch te worden, maar wil mensen helpen om betere keuzes te maken.

Menu Greenrebel

Op de kaart in het café-restaurant staan gerechten die zijn ontwikkeld in samenwerking met chef-kok Tom Stoker. Hij heeft in Zuid-Afrika gewerkt en ervaring opgedaan in de cateringwereld. Nu maakt hij gerechten voor Greenrebel. Die variëren enorm, van wraps met rendang van kool tot salades, soepen en smoothies. In het restaurant zijn geen vleesvervangers aanwezig. Daarnaast zijn alle gerechten met duurzame en lokale producten gemaakt.

Door: Nationale Horecagids