Wat is de meest ongezonde snack van McDonald’s?

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Wanneer we naar de McDonald’s gaan is gezondheid niet de hoogste prioriteit. Maar er zijn wel grote verschillen tussen de verschillende items op het menu van de fastfoodketen. Sommige snacks lopen op in het aantal kilocalorieën. Welke is het meest ongezond? Trending.nl zocht het uit.

Als je op je calorie inname wilt letten, maar toch wilt een bezoekje wilt brengen aan de McDonald’s, dan is het handig om te weten welke snacks veel en weinig calorieën bevatten.

'Gezonde' snacks

Zo zitten in normale hamburger van de fastfoodketen gemiddeld 250 kcal. Met een plakje kaas erop komen daar nog 50 kcal bij. Volgens Trending.nl bevat de McKroket meer, namelijk 344 kcal. Een Chili Chicken iets minder, met 314. Deze hoeveelheden zijn zelfs nog weg te werken met een bezoekjes aan de sportschool of een extra lange wandeling. Maar er staan ook snacks op de kaart die moeilijker weg te sporten zijn.

Ongezonde snacks

Voor een koolhydratencoma moet je de Big Tasty met bacon proberen. Deze burger met twee plakjes spek, een flinke hoeveelheid saus en twee burgers is goed voor bijna 950 kcal. Daarmee is de snack goed voor bijna de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën. Natuurlijk ga je niet naar de fastfoodketen om gezond te eten, jezelf af en toe trakteren op een ongezonde snack moet kunnen.

Door: Nationale Horecagids