Horecaformule YB opent eerste selfserviceconcept in Rotterdam
17 april 2023 om 14:31
< 1 min lezen

Horecaformule YB opent eerste selfserviceconcept in Rotterdam

Het Nederlandse horecaconcept YB, voorheen Yoghurt Barn, opent in Rotterdam haar eerste onbemande horecalocatie. Op een locatie van cateraar Food&i kunnen gasten zelf hun gerechten voor ontbijt en lunch samenstellen. Dat meldt Frituurwereld.

Selfservice wordt steeds belangrijker in de horeca. Zo opende in Groningen recent restaurant De Haan, waar de gasten ook zelf hun dranken en broodjes moeten halen. Maar ook het zelf tappen van bier, wijn en softijs wordt steeds populairder. YB gaat daaraan meedoen met een zelftap voor plantaardige zuivel.

Healthy pleasure

 YB telt in totaal elf vestigingen in Nederland. het ‘healthy pleasure’ concept is daarentegen ook naar andere markten aan het kijken.

Waar yoghurt voorheen het basisgerecht was bij YB, is het zich steeds meer gaan richten op plantaardige zuivel. Zo verwierf de onderneming meerdere erkenningen op het gebied van duurzame horeca: elke bestelling pakt per saldo positief uit voor het klimaat en milieu.

Catering

Niet alleen maakt YB zuivelproducten voor supermarkten. Eerder zijn zij een samenwerking aangegaan met het grote Italiaanse foodserviceconcern Autogrill. Daarnaast werken zij samen met Food&i.

Food&i richt zich op techgedreven catering op bedrijven en instellingen. Met de zelftap van YB kunnen de klanten van Food&i nu dus ook sojayoghurt tappen met verschillende toppings om er een volwaardige yoghurtbowl van te maken.

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van fastfood
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    Vandaag om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    Gisteren om 09:58

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland