Startup Risottini maakt eerste volledig frituurvrije bitterbal

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De slogan van het Amsterdamse bedrijf luidt: “100 procent frituurvrij.” Het bedrijf specialiseert zich in plantaardige bitterballen op basis van de Italiaanse rijstballetjes arancini. Zij hebben een nieuwe variant van de bitterbal gemaakt die, in tegenstelling tot andere frituur- en ovensnacks niet wordt voorgefrituurd. Dat scheelt 15 gram vet per portie, meldt Horecamagazine.

Op 12 april lanceerde Risottini de nieuwe paneersnack. Het is een primeur van de Amsterdamse startup. De oprichter van Risottini, Daan Klein, geeft aan dat veel frituursnacks uit de supermarkt worden voorgefrituurd. Daardoor zit er ook meer vet in de hapjes, in tegenstelling tot de bitterballen van Risottini die niet zijn voorgefrituurd.

Dit maakt het bedrijf de eerste in Nederland die de paneersnacks niet voorfrituurt. Het bedrijf merkte op dat er vanuit de horeca steeds meer vraag was naar frituurvrije snacks. Frituurhapjes uit de airfryer en oven zijn in supermarkten al bijna tien jaar de standaard. Klein geeft aan dat dit positief klinkt, maar dat deze snacks eerst worden voorgefrituurd waardoor ze alsnog niet gezonder zijn. De ondernemer hoopt met de lancering van de frituurvrije veranderingen in de markt teweeg te brengen.

Door: Nationale Horecagids