Verdachte dodelijke schietpartij McDonald’s Zwolle doet aangifte

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Tegen de zoon van een van de dodelijke slachtoffers van de McDonald’s-moord is aangifte gedaan. Volgens de moordverdachte die de aangifte doet, zou de zoon hem hebben bedreigd en afgeperst. Dit meldt RTV Oost. 

Er is al een onderzoek gaande naar de afpersingen en doodsbedreigingen van de zoon. Echter is dit geen actief onderzoek, gezien de ontbrekende link met de fatale schietpartij vorig jaar in de Zwolse McDonald’s. Ook is er geen bewijs dat de slachtoffers zelf de bedreigers waren. Zij zouden juist een conflict willen oplossen.

Opheldering

Wel is duidelijk dat er voorafgaand aan de schietpartij ruzie was tussen de zoon van een van de slachtoffers en de verdachte. “Dat staat buiten kijf en vormt de basis voor dit dossier”, aldus het Openbaar Ministerie. De dader zou al tijden worden afgeperst en al 1 miljoen euro afhandig zijn gemaakt. Het geld zag hij nooit terug. In de McDonald’s kwam hij vorig jaar om opheldering vragen. Volgens zijn advocaat speelde een van de twee overleden broers gevaarlijk spel, samen met de zoon in kwestie. De advocaat stelt dat het kan dat vader een goede man was, maar zijn zoon zou het tegenovergestelde zijn.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky