Celstraf met tbs en dwangverpleging voor poging tot overval op snackbar

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Voor een poging tot overval op een Apeldoornse snackbar heeft een 46-jarige man een celstraf van 18 maanden met tbs en dwangverpleging opgelegd gekregen. Tijdens de overval probeerde hij twee snackbarmedewerkers met een groot mes geld afhandig te maken. De twee konden hem echter overmeesteren waardoor de overval mislukte. Dit meldt rechtspraak.nl. 

Snackbarpersoneel, waaronder een tiener van 16 jaar, heeft nog steeds mentaal last van de mislukte overval. De eigenaar van de snackbar zegt dat de impact op hem en zijn personeel groot is. En omdat de poging tot overval rond etenstijd plaatsvond, waren er klanten aanwezig. De man bedreigde zijn slachtoffers, wat een gewelddadige handeling betreft die diep ingrijpt op de persoonlijke levenssfeer.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de overvaller kampt met een stoornis. Hij is hierdoor verminderd toerekeningsvatbaar. Hij heeft echter een gebrekkig ziekte-inzicht en eerdere trajecten konden een ernstig delict van de man niet voorkomen. Daarom krijgt hij naast een celstraf ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Een langdurige en intensieve behandeling is volgens de rechtbank noodzakelijk. Aan de vier snackbarmedewerkers is hij een schadevergoeding van 7.500 euro schuldig.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky