New York Pizza wil 300 outlets in Nederland aan het einde van het jaar

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Bezorgformule New York Pizza heeft groeiambities. De pizzabezorger wil aan het einde van dit jaar 300 vestigingen in het land hebben. Dat laat directeur-oprichter Phillipe Vorst weten, meldt Frituurwereld.

De pizzaketen bestaat deze maand dertig jaar. NYP opende op 28 april 1993 de eerste vestiging aan het Spui in Amsterdam. In 2021 werd driekwart van de aandelen van New York Pizza gekocht door het Noorse concern Orkla Foods. Die hebben de Nederlandse formule snel laten groeien.

350 vestigingen

In totaal telt New York Pizza 350 vestigingen in Nederland, Duitsland en België. De keten probeerde voorheen al zelfstandig om de Duitse markt over te nemen, maar dit lukte beter met de hulp van Orkla Foods. In Duitsland nam New York Pizza drie branchegenoten over, waardoor 75 vestigingen werden omgebouwd tot een van New York Pizza.

De afgelopen jaren groeide het aantal vestigingen in Nederland naar 274. Vorst geeft aan dat hij ‘alles op alles’ wil zetten om dit jaar de 300 vestiging in ons kikkerlandje te openen. NYP is na Domino’s de grootste pizzabezorger van het land. Domino’s opende haar eerste vestiging in 1989, maar de keten groeide pas toen de NYP al een behoorlijke schaalgrootte had bereikt.

Beide partijen denken dat het land nog niet verzadigd is. Zo hebben zij becijferd dat er ruimte is voor beide ketens om 300 vestigingen in Nederland te hebben. Dat zou betekenen dat er straks in Nederland één Domino’s of New York Pizza is voor elke 20.000 inwoners.

Door: Nationale Horecagids