Wildlands Emmen gaat plantaardig eten stimuleren met menu’s zonder vlees

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Dierenpark Wildlands in Emmen heeft een manier bedacht om haar bezoekers meer plantaardig te laten eten. Zo wordt er in één van de restaurants in de Drentse dierentuin enkel veganistische opties getoond bij de bestelpalen. Mensen die toch liever een stukje vlees of vis willen, kunnen hier dan specifiek naar vragen, meldt Looopings.

In het themagebied Serenga staat Momma’s Restaurant. Daar is kunnen bezoekers allerlei burgers bestellen, van kipburgers tot visburgers. Alle burgers hebben een plantaardige variant. Op het moment dat iemand één van de burgers besteld, wordt de veganistische versie direct geselecteerd.

Om toch een stukje vlees of vis te krijgen, moeten mensen nog een aparte handeling maken tijdens het bestellen. Zij moeten dit op het scherm aanvinken. Maar de menu’s worden standaard veganistisch geserveerd, meldt een woordvoerder van het dierenpark.

Veganistisch promoten

De dierentuin wil hiermee plantaardig eten stimuleren bij de bezoekers, zonder hun keuze in te perken. Daarentegen is het straks wel zo dat er alleen nog maar veganistische saucijzenbroodjes verkrijgbaar zijn, die worden gemaakt door De Vegetarische Slager.

Wildlands is al langere tijd bezig met het gezonder en duurzamer maken van het horeca-aanbod in de dierentuin. Voorheen zijn de slushdrankjes al suikervrij gemaakt, hoewel daar nooit veel aandacht aan is besteed. Wildlands stelt dat niemand de verandering heeft opgemerkt.

Door: Nationale Horecagids