Huurverhoging dwingt Beverwijkse snackbar om te verhuizen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
City Snacks op de Breestraat in Beverwijk is vanaf volgend jaar verleden tijd. Eigenaars Hilda Laan en haar zoon Jeroen hebben de huur van het pand moeten opzeggen nadat deze werd verhoogd. Het bedrijf had daarnaast nog last van de coronaperiode, waardoor dit niet langer te betalen zou zijn. Dit meldt NH-Nieuws. 

De snackbar bestaat al bijna dertig jaar en is een begrip in Beverwijk. Dat de snackbar gemist zal worden blijk took wel uit de reacties die binnenkomen op het nieuws van de sluiting. "Uit allerlei onverwachte hoeken kwamen steunbetuigingen, dat doet je veel goed," vertelt Jeroen. Hilda en haar zoon zijn dan ook niet blij met hun vertrek. "Maar het kan niet anders," stelt Hilda. 

Huurverhoging

De reden dat de lichten in City Snacks binnenkort voorgoed uitgaan komt door de 19 procent die vanaf volgend jaar extra betaald zal moeten worden op de huur. "De verhuurder is in de coronaperiode tegemoet gekomen door niet de indexeren, " legt Jeroen uit, " Maar nu wil de eigenaar indexeren en rekent ze alles door, zelfs van voor de pandemie, terwijl wij ook nog met rekeningen van de coronaperiode zitten die we moeten afbetalen. Dat is niet op te brengen voor ons." 

Toekomst

Op 28 februari 2024 zal voor het laatst de rolluik worden dichtgedaan. Wat er daarna gaat gebeuren weten Hilda en Jeroen niet. Ze geven aan dat er aardig was geïnvesteerd voor de pandemie, waardoor de reservers aardig op zijn. "We zullen alles op een rijtje moeten zetten," vertelt Jeroen. Of er dus een doorstart komt, is nog niet duidelijk. 

Door: Nationale Horecagids