Vegan Junk Food Bar heropent als franchiselocaties

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het plantaardige horecaconcept Vegan Junk Food Bar (VJFB) is heropend als franchiseonderneming. Twee vestigingen in Amsterdam worden ondergebracht bij een nieuwe franchisenemer. Het bedrijf wil hiermee stappen zetten en uitbreiden als franchiseformule, meldt Frituurwereld.

De Nederlandse snackformule is in 2017 opgericht en telt momenteel acht vestigingen. Zes daarvan zijn gevestigd in Nederland: vier in Amsterdam, één in Eindhoven en één in Rotterdam. In het buitenland heeft VJFB een vestiging in Keulen en in Barcelona.

VJFB geeft aan dat er op dit moment contact is met verschillende mogelijke franchisenemers in het binnen- en buitenland. Zo zijn er dus niet alleen belanghebbenden in Nederland, maar ook in Spanje en Duitsland is belangstelling.

Corona

Tijdens de coronapandemie stagneerde de groei van het fastfoodconcept. VJFB maakte anderhalf jaar geleden bekend dat zij internationale groeiambities hebben. Toen was er nog sprake van een lockdown, maar vooralsnog verwachtte het bedrijf dat zij in enkele maanden minstens twintig nieuwe locaties zou openen. Het doel van VJFB is om in 2025 200 vestigingen te hebben over de hele wereld. Die groei bleef echter achterwege. Om deze doelen alsnog waar te maken, gaat VJFB inzetten op franchising.

VJFB Babies

Recent voegde de Vegan Junk Food Bar een nieuw productsegment toe aan hun lijn: kleine, plantaardige burgers. Hiermee wil de onderneming extra nadruk leggen op het feit dat zij volledig plantaardige producten verkopen. Daarnaast willen zij duidelijk maken dat er geen alcoholische dranken worden verkocht bij de vestigingen van het bedrijf. Bij VJFB kunnen gasten eigen plantburgers proberen, Freak Frites (friet met toppings), Zeafood (plantaardige vis) en cocktails.

Door: Nationale Horecagids