Cafetaria in Schijndel ontvangt drie keer Met Goud Bekroond-keurmerk

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel is in de prijzen gevallen. Drie specialiteiten van de snackbar in Schijndel hebben het keurmerk Met Goud Bekroond ontvangen. Dit is een prijs van Frituurcentrum om vakmanschap in cafetaria’s te erkennen. De drie gerechten van ’t Stamhuijs die Met Goud zijn Bekroond zijn de saté, sparibs en de shaslick, zo meldt Out of Home Shops.

In 2021 werd de cafetaria van Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakker al onderscheiden met het Goed Gefrituurd-keurmerk. Nu is het bedrijf verhuisd, maar heeft daar volgens de keurmeesters niet onder geleden. ’t Stamhuijs wordt met hun beide keurmerken meegenomen in de Nationale Smulgids.

Met Goud Bekroond-keurmerk

Zes jaar geleden introduceerde het Nederlandse Frituurcentrum een eigen certificaat Met Goud Bekroond. Cafetariahouders kunnen hun ambachtelijke snacks testen door de keurmeesters van Frituurcentrum. Wanneer die bepalen of een snack voldoet aan de eisen, kan deze het keurmerk krijgen. Daarbij moet een snack op ambachtelijke wijze in eigen keuken worden bereid, of mag op basis van eigen recept extern geproduceerd worden. Daarnaast moet de specialiteit een belangrijk onderdeel zijn van het assortiment in het bedrijf.

Door: Nationale Horecagids