Nieuwe Rocket Salad Bar in Breda moest deuren al na drie maanden sluiten

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het is nog niet eens drie maanden geleden dat de Rocket Salad Bar in Breda officieel werd geopend. Nu wordt het alweer te koop aangeboden. De ondernemer van het initiatief, Onno Claessen had gehoopt dat hij in ieder geval door kon gaan tot de zomer. Dat gaat dus niet lukken, zo meldt het AD.

De horecaondernemer opende in september 2022 de deuren van zijn healthy fastfood-concept Rocket Salad Bar aan de Ginnekenweg in Breda. Daar konden gasten ter plekke eten, maar de voornaamste businessformule was bezorging en afhalen. In december werd de bar officieel geopend door burgemeester Paul Depla.

Toen vertelde de uitbater dat hij ‘enorm enthousiast’ was over de komst van zijn gezonde snackrestaurant. Hij geeft aan dat hij nog steeds achter het concept staat, gezien de grote vraag naar gezond eten.

Niet winstgevend 

Het bleek echter als snel dat de investeringen lastig terug te verdienen waren. Volgens de investeerders was de zaak niet winstgevend op de ‘midden-korte termijn’. Daar was Claessen verbaasd over. Zo stelt hij dat het hem een jaar heeft gekost om alles voor het concept op te zetten en uit te voeren. “Maar puur cijfermatig gezien zaten we inderdaad met hoge kosten: voor de inkoop, personeel en de bijdrage aan het platform voor de bezorging”, vertelt hij.

Rendabel

Volgens de ondernemer was er genoeg vraag vanuit de gasten voor een concept zoals de Rocket Salad Bar. Hij geeft aan dat hij dagelijks gemiddeld ongeveer 70 tot 80 bakjes verkocht. Hij wilde graag tot de zomer doorgaan. Claessen is ervan overtuigd dat hij de zaak rendabel kan maken. De mede-investeerders gingen hier echter niet in mee. Daarnaast lukte het de uitbater niet om nieuwe geldschieters te vinden.

Daarom wordt de bar vanaf deze week officieel ter overname aangeboden. Er worden weinig criteria gesteld voor de toekomstige ondernemer; die kan het concept overnemen, of een andere horeca- of winkelbedrijf beginnen.

Door: Nationale Horecagids