Frietboutique opent haar derde vestiging in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tien jaar geleden ontstond het concept van de Frietboutique in Amsterdam. De laatste jaren is de onderneming daarentegen steeds meer populariteit aan het winnen in Rotterdam. Daar opent de Frietboutique in april haar derde vestiging, zo meldt Frituurwereld.

De onderneemsters Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen begonnen in 2017 hun avontuur in Rotterdam, in de uitgaansstraat Witte de Withstraat. Daar zat voorheen frietzaak Fritèz. Twee jaar geleden, in 2021, gingen de deuren van een nieuwe vestiging in de wijk Hillegersberg open. Nu is het tijd voor de Rotterdamse wijk Kralingen.

“Na Hillegersberg en Rotterdam-Centrum kon Kralingen niet achterblijven dus openen we begin april de deuren van onze vierde vestiging”, zo meldt het ondernemers duo op Instagram. De aankomende weken worden gebruikt voor een verbouwing van het pand in Kralingen. Daarbij mikken de ondernemers om de vestiging ruim voor Koningsdag te openen.

Amsterdam staat op wenslijst

Pebbles en Sammy lieten weten in Quotes dat zij ook graag een vestiging willen openen in Amsterdam, op het Damrak. Het duo noemt het een ‘droom qua omzet’. Zij financieren alle investeringen zelf. Omzet komt daarentegen niet alleen uit de verkoop van de vestigingen. De Frietboutique levert ook friet aan horecaondernemingen. Zo hebben zij de afgelopen tien jaar ongeveer vier miljoen kilo aardappelen weggesneden en opgebakken.

Door: Nationale Horecagids