Pilotlocatie Burger Business en Kwalitaria open in Tilburg

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen december kondigde Kwalitaria de overname van Burger Business aan. Daarnaast gaf de cafetariaketen aan dat zij in samenwerking met de burgerformule een pilotvestiging gaan openen. Die is nu open aan het Lieve-Vrouwenplein in Tilburg, zo meldt Foodclicks. 

The Food Franchise Company nam Burger Business over aan het begin van het jaar. De opening van de vernieuwde vestiging is de eerste stap van de overname. In het burgerrestaurant in Tilburg worden de beide formules samengebracht. FFC spreekt van ‘het beste van premium burgers met het beste van Kwalitaria' dat bijeenkomt.

De overname was een mooie kans voor FFC. Martijn Boone, marketing- en salesdirecteur van FFC geeft aan dat ze bij Kwalitaria een toename merken in de vraag naar burgers en dit voor het bedrijf een belangrijke productgroep is. Burger Business is sterk in de bezorging van hun burgers. Beide zaken draaien een bovengemiddelde omzet vergeleken met de ‘gemiddelde snackbar’. “Met de overname van Burger Business hebben we een schat aan kennis in huis gehaald”, aldus Boone.

Pilotvestiging

Burger Business heeft vier vestigingen onder zijn hoede. Deze staan in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Die in Tilburg is omgetoverd tot een pilotvestiging. Daar gaat FFC de komende tijd kijken hoe de beide merken samengebracht gaan worden. Boone geeft aan dat er voor de klanten niets zal veranderen. “Behalve dat je nu ook bepaalde gerechten van Kwalitaria kunt bestellen.”

Door: Nationale Horecagids