Chinees restaurant in Arnhem kan hoofd niet boven water houden en sluit deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In Arnhem gaat een begrip in de Koningstraat sluiten. Chinees restaurant Ho-Me sluit binnenkort definitief te deuren. Na meer dan 40 jaar is het restaurant aan het einde van haar tijdperk gekomen. Dit meldt indebuurt.

Het is straks niet meer mogelijk om babi pangang of foe yong hai op te halen bij Ho-Me. De restauranteigenaresse Hong Liu zegt dat ze de zaak gaat sluiten in april. Ze geeft aan dat de coronapandemie haar veel stress heeft opgeleverd. In combinatie met een hoge bloeddruk en geen vaste woning zag zij geen andere optie. Daarnaast geeft ze aan dat ze geen nieuwe uitbater kan vinden om de zaak over te nemen.

‘Werd echt te veel’

Dat betekent een einde van Ho-Me. Het restaurant gaat niet meer in bedrijf. De eigenaresse spreekt wel van een opluchting. Ondanks dat ze aangeeft dat gasten het jammer vinden, gaat ze toch door met haar plannen. “Het werd echt te veel”, zegt ze. Daarnaast staan er ook geen plannen open om een nieuwe horecazaak te starten.

Bekend in heel Arnhem

Een lezer van indebuurt stuurde een mailtje waarin hij zijn herinneringen van het restaurant zet. Erik mailde dat hij vroeger na voetbaltraining vaak langs het restaurant ging. Toentertijd was hij twaalf en kreeg hij wat geld van zijn moeder mee. Dat is ondertussen 46 jaar geleden. Niet alleen Erik, maar ook de wijkagent Cees van Veldhuizen sprak zich geregeld positief uit over het restaurant via Instagram.

Open tot 31 maart

Voor de mensen die graag nog een hapje willen eten of wat nostalgie op willen doen, geen paniek. Ho-Me blijft geopend tot 31 maart voor afhaal, lunch en diner. Daarna gaat het restaurant dicht.

Door: Nationale Horecagids