’t Bakhuus neemt vier Lepoutre-cafetaria’s over

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
’t Bakhuus is aan het groeien. Familiebedrijf Lepoutre heeft vier van zijn cafetaria’s verkocht aan de snackbarformule van ondernemers Andy Shan. Met deze overname passeert ’t Bakhuus 40 vestigingen. Dit meldt Frituurwereld. 

De overgenomen filialen van Lepoutre zullen de komende tijd de naam van het familiebedrijf blijven dragen. Shan gaat er afzonderlijke franchisevestigingen van maken.

Sinds 1960 is Lepoutre te vinden in Wijchen. De snackbar ontstond uit de groentezaak van de ouders van Robère Lepoutre. Die verkochten snacks en friet via een luikje. Dit is uitgegroeid tot meerdere cafetaria’s met het Lepoutre logo.

Verkoop was niet het plan

In De Gelderlander laat Lepoutre weten dat de verkoop van de filialen niet het plan was dat hij voor ogen had. Hij greep wel de kans toen Shan hem een bod deed. Inmiddels gaat Lepoutre richting de zestig en hij heeft geen opvolger. Daarnaast zegt hij tegen de krant dat de horeca op dit moment in een lastige periode zit, met stijgende kosten, een krappe arbeidsmarkt en milieueisen.

Niet alle cafetaria’s van Lepoutre worden overgenomen door ’t Bakhuus. Zo is snackbar in Oss nog in bezit van Lepoutre en deze zal dezelfde naam houden. Het plan voor deze cafetaria is om hem om te bouwen tot een luxe snackbar.

Door: Nationale Horecagids