Franchiseformule Burger Business overgenomen door Kwalitaria

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Vanaf begin volgend jaar gaat Kwalitaria de franchiseformule Burger Business overnemen. Burger Business, opgericht in 2015, specialiseert zich in het bezorgen van ambachtelijke burgers. De formule heeft vestigingen in Tilburg, Breda, Nijmegen en Eindhoven. De eerste pilot zal starten in Tilburg. Deze staat gepland voor januari 2023. Dit meldt Foodclicks.

De overname wordt door beide partijen positief gezien. Het biedt de franchisenemers meer zekerheid en groeimogelijkheden, omdat er nu een organisatie achter zit. Daarnaast ziet Kwalitaria ook kans om voordeel te halen uit de allesweter van het burgersegment. De formule is meer dan gemiddeld succesvol, dankzij de premium burger.

Toename in verkoop burgers

Kwalitaria ziet een toename in de verkoop van burgers. Het is dus een interessante productgroep voor de cafetariaketen, met inmiddels 135 vestigingen in Nederland, om zich verder mee te onderscheiden. Joep Leemans, algemeen directeur van Kwalitaria, zegt: “De overname past bij onze ambitie om onze leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Maar bovenal geloven we van toegevoegde waarde te zijn voor de bestaande Burger Business klant en Burger Business franchisenemer”.

Terrein winnen op vegetarische producten

Er wordt een pilot gestart in januari om te kijken hoe beide formules met elkaar verbonden kunnen worden. Het beste van de premium burgers en het beste van Kwalitaria, zodat beide merken elkaar kunnen versterken. Daarnaast heeft Burger Business veel ervaring en kennis op het gebied van vegetarische producten en gerechten. Daar valt voor Kwalitaria ook terrein op te winnen. De oprichters van Burger Business zullen de integratie gaan begeleiden. De plannen om de formule verder te laten groeien zijn afhankelijk van de pilot.

Overname is logische stap

Valentijn Prince, oprichter van Burger Business, is blij met de genomen stap: “Samen met mijn jeugdvriend Daan ben ik acht jaar geleden dit avontuur aangegaan. De overname door Kwalitaria zien we als een mooie, logische stap in dit avontuur. Het biedt de bestaande franchisenemers betere ondernemerskansen. Ze kunnen zo gebruik maken van de voordelen door schaalgrootte en de kennis van deze grotere franchiseorganisatie”.

Door: Nationale Horecagids