Thuisbezorgd positief over toekomst ondanks daling in bestellingen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway, is positief over de afgelopen kwartaalcijfers van het bedrijf. Dit ondanks dat er een daling van 11 procent te zien was in het aantal behandelde bestellingen. Dit meldt Frituurwereld. 

Via Just Eat Takeaway kwamen wereldwijd 235 miljoen maaltijdbestellingen binnen bij 680.000 aangesloten restaurants. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal waren dit er bijna 266 miljoen. Het bedrijf ziet dit echter niet als alamerend. Volgens Just Eat komt de afname door het wegvallen van de coronamaatregelen. Waar vorig jaar nog veel mensen afhankelijk waren van het bezorgen van eten, kan men nu weer buiten de deur eten. Het gaat volgens het bedrijf dan ook vooral om kleine bestellingen die nu wegvallen. 

Volgens topman Jitske Groen zijn de prognoses voor het bedrijf positief. Na een sterkte groei de afgelopen jaren lijkt het nu tijd om de vruchten te plukken van het succes. Vooral de samenwerkingen met partners als Amazon en Grubhub zullen een positief effect hebben op de waarde van het bedrijf. 

Door: Nationale Horecagids