Honderd nieuwe arbeidsplaatsen door komst McDonald's in Veendam

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Nederland heeft er binnenkort weer een McDonald’s bij. Het fastfoodrestaurant opent medio oktober de deuren in het Groningse Veendam. De McDonald’s biedt werkgelegenheid voor ongeveer honderd mensen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Het gebouw wordt zo duurzaam mogelijk opgeleverd: volledig gasloos en met groene energie. De lobby is straks verwarmd met keukenwarmte dankzij een warmte terugwinsysteem, de friteuses zijn energiezuinig en de urinoirs waterbesparend.

Er kunnen straks 137 gasten binnen zitten en op het terras zijn nog eens 150 zitplekken. De McDrive is voorzien van een dubbele drivelane, waardoor twee auto’s tegelijkertijd kunnen bestellen.

Personeel gezocht

Om straks iedereen te kunnen voorzien van hun eten, is de McDonald’s naarstig op zoek naar personeel dat ook een mbo- of hbo-opleiding wil volgen aan de McDonald’s Academy. Zeventig mensen zijn inmiddels aangenomen. Wel is er nog flink wat personeel nodig dat van maandag tot en met vrijdag ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat aan de slag wil.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky